top
Snurra runt Snurre rundt! DK

Gør sådan: Find én som er ældre end dig selv, - ikke som en farmor, men som én af dine forældre eller lærere. Bed denne person om at hage dine arme fast i deres. Bed derefter personen om at snurre rundt. Hurtigt, så dine ben løfter sig. God træning for både dig og den voksne!

Nøglehulsmærket

Märkning_Nyckelhålsmärkning

Det Grønne Nøglehul, som er Fødevareministeriets ernæringsmærke, gives til produkter, der opfylder Fødeministeriets krav til en ernæringsmæssig korrekt sammensætning. Nøglehulsmærkede levnedsmidler er mere magre og indeholder mindre sukker og salt, men flere fibre og mere fuldkorn end andre levnedsmidler af samme type. Kornprodukter som brød, pasta og morgenmadsprodukter skal også opfylde krav til indhold af fibre og fuldkorn.

Ved at vælge nøglehulsmærket mad kan du altså nemt forbedre dine madvaner, så du kan leve sundere og få det bedre, både nu og i fremtiden.

Grænseværdien for morgenmadsprodukter og mysli (pr. 100g):

Fedt
max. 7g
Fibre
max. 6g
Natrium
max. 0,5g
Fuldkorn
min. 50%
Sukkerarter
max. 13g
Renfremstillede sukkerarter
max. 10g

Læs mere om Nøglehullet på www.noeglehullet.dk

 

 
Fuldkornsmærket DK

Fuldkornslogoet

Havrefras indeholder 78% fuldkornshavre. Derfor finder du Fuldkornslogoet på Havrefras pakkerne. Fuldkornslogoet er en garanti for, at produktet har et højt indhold af fuldkorn. Det høje fuldkornsindhold betyder også et højt fiberindhold, og det giver dig en længere mæthedsfølelse.

Det er med andre ord en god måde at starte dagen på.

Læs mere om Fuldkornslogoet på www.fuldkorn.dk

 

 
Märkning_EU:s ekologiska jordbruksmärkning

EU:s symbol for økologisk landbrug

EU’s symbol for økologisk landbrug tager sin udgang i den økologiske grundtanke og stiller desuden høje kvalitetskrav for bl.a. dyrevelfærd, socialt ansvar og miljø. Fødevarer med dette økologisymbol dyrkes uden kemiske sprøjtemidler, og indeholde ikke vækstfremmende midler. EU’s symbol for økologisk landbrug opfylder samme kriterier som det danske statskontrollerede økologi logo.